Hlavní navigace

Na Jihlavsku skončilo analogové vysílání kanálu ČT 2

2. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 8. 2010

O půlnoci ze soboty na neděli bylo ukončeno na Jihlavsku vysílání analogového programu ČT 2 z lokality Javořice na 42. kanále o výkonu 363 kW. Zajímavostí bylo, že ještě v neděli odpoledne byl součástí oznámení o vypnutí také piktogram, který je do signálu vkládán Českými Radiokomunikacemi, avšak s takzvaným switch off je ukončeno i jeho šíření.

PŘÍLOHA REGIONY: Digitální vysílání na Jihlavsku

V současné době se už na 42. kanálu vysílá pouze informační obrazovka, která by však měla být vypnuta pravděpodobně ještě dnes, tedy po dvou dnech od ukončení analogového televizního vysílání na zmíněné pozici. V sobotu dopoledne jsem sháněl držák na LCD a byl plný obchod lidí toužících po set-top-boxu (STB). Říkal jsem si, co se to u nás na Humpolecku děje, že všichni okukují STB. Pak jsem jen zaslechl: „Dneska končí Javořice, přece nezůstaneme bez telky." Je vidět, že u nás se pořád vše řeší na poslední chvíli, popsal situaci čtenář DigiZone Milan Pospíšil.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).