Hlavní navigace

Multiplex 4 zprovoznil další nové vysílače - na Hodonínsku a Znojemsku

19. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ MAPY Stanice ČT 1 HD, Nova HD, Fanda a TV Pohoda už je možné naladit také v dalších oblastech Moravy. Operátor dále připravuje vysílače v Ústí nad Orlící a Frenštátě pod Radhoštěm.

Krátce poté, co se zemský digitální multiplex 4 rozšířil do Teplic a na Rakovnicko, spustil jeho provozovatel, společnost Digital Broadcasting, signál z dalších lokalit. Jde konkrétně o Hodonín a Znojmo. Operátor o tomto kroku informoval dnes prostřednictvím tiskové zprávy. Vysílače Hodonín a Znojmo pracují s maximálním vyzářeným výkonem 10 kW a pokrývají svým signálem celou jižní část Jihomoravského kraje, uvedl majitel sítě Radim Pařízek.

BRAND24

Mapa pokrytí multiplexu 4 šířeného v Hodoníně.
Autor: Digital Broadcasting

Mapa pokrytí multiplexu 4 šířeného v Hodoníně.

K TÉMATU: Multiplex 4 oficiálně odstartoval v Teplicích a Rakovníku. Podívejte se na mapy pokrytí

Znojemský vysílač je podle on-line databáze Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) umístěn v lokalitě Deblínek, hodonínský pak pár set metrů za obcí Starý Poddvorov směrem na severovýchod. Multiplex 4 šíří v tuto chvíli programy ČT 1 HD, Nova HD, Fanda a TV Pohoda, v prosinci se do něho v některých lokalitách přidá také tematický kanál Inzert TV.  Vysílací kanál pro Znojmo a Hodonín je 46, obě lokality používají spolu s Brnem tzv. jednofrekvenční síť SFN.

Mapa pokrytí multiplexu 4 šířeného ve Znojmě.
Autor: Digital Broadcasting

Mapa pokrytí multiplexu 4 šířeného ve Znojmě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).