Hlavní navigace

Multiplex 4 získal dalšího zákazníka. Vysílat v něm bude stanice Inzert TV

20. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Projekt televize InzertMax se zájemcům představil poprvé před dvěma lety, ovšem nepodařilo se mu spustit vysílání díky tomu, že o svůj vysílací kanál 46 přišla v Praze společnost CDG.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila na svém posledním zasedání společnosti InzertMax licenci pro program Inzert TV, který bude šířený v rámci pozemního digitálního vysílání. Licence byla udělena na dobu dvanácti let pro oblast Prahy a středních Čech, Brna a jižní Moravy a také Moravskoslezského kraje. Stanice bude vysílat 24 hodin denně. Jednatel firmy Tomáš Fuxa serveru DigiZone.cz potvrdil, že se program objeví v zemském multiplexu 4.

Z ARCHIVU: Podívejte se na prezentaci chystaného českého kanálu InzertMax

Pokud vám projekt televize Inzert TV přijde povědomý, nemýlíte se. Televize už jednou pozemní licenci získala, tehdy jako InzertMax, ovšem nikdy neodstartovala. Zahájení jejího vysílání zhatilo odebrání kmitočtového přídělu společnosti Czech Digital Group (CDG), která multiplex 3 šířila jak na kanálu 59, tak i na kanálu 46. To se pochopitelně nelíbilo Českému telekomunikačnímu úřadu (ČTÚ), který tuto skutečnost považoval za zbytečné plýtvání kmitočtovým spektrem.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Chystaná televize InzertMax TV přišla o licenci. Projekt prý ale není mrtvý

Kdy přesně televize odstartuje, nechtěl jednatel InzertMaxu prozradit. Stane se tak prý do konce roku. Připravujeme i nějakou tiskovou konferenci, která proběhne v říjnu nebo v listopadu, uvedl Fuxa. Původní koncept z roku 2010 se podle jeho slov nepatrně změnil, ale spíše složením. Původně chtěla vysílat stanice například bloky Max Reality, Max Bydlení a dům, Max Auto, Max Sport a tak dále. Program už má funkční také doménu na adrese http://www.inzertmaxtv.cz/.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).