Hlavní navigace

Multiplex 4 zahájil testovací vysílání na Domažlicku, z vrchu Čerchov

23. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ MAPA POKRYTÍ – Síť s tematickými kanály televize Nova a stanicemi Relax a Rebel lze naladit na kanálu 25, maximální povolený výkon vysílače je 6,3 kW

Na Domažlicko se v úterý večer rozšířil celoplošný televizní multiplex 4, který obsahuje programy Nova Cinema, Fanda, Smíchov, Telka, Pohoda – Relax a Pohoda – Rebel. „Zahájili jsme testování s přechodem na standardní provoz z lokality Domažlice Čerchov na kanále 25,“ oznámil provozovatel sítě, společnost Digital Broadcasting, na svém webu. Od konce srpna jde již o jedenáctou dokrytou lokalitu multiplexu 4. Provozovatel chce do konce roku rozšířit jeho pokrytí až na 95 procent obyvatel České republiky a stát se tak konkurenceschopným sítím Českých Radiokomunikací.

BRAND24

ROZHOVOR K TÉMATU: Martin Gebauer: Českým Radiokomunikacím se už hlásí nespokojení klienti Radima Pařízka

Mohutná expanze multiplexu 4 souvisí s blížím se koncem pětileté smlouvy televize Nova a jejího filmového kanálu Nova Cinema na vysílání v celoplošném multiplexu 2 Českých Radiokomunikací. Již v září se Nova Cinema objevila také v multiplexu 4, kde podle oficiálního zdůvodnění „testuje“. Kontrakt na vysílání v multiplexu 2 skončí oběma nejsledovanějším programům skupiny Nova letos 31. prosince. Multiplex 4 na svém webu deklaroval k 22. říjnu pokrytí 92,9 procenta populace.


Zdroj: ČTÚ

Teoretická mapa pokrytí multiplexu 4 z vysílače Domažlice – Čerchov

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).