Hlavní navigace

Multiplex 4 v Praze ukončil definitivně vysílání na kanálu 64

5. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digitální zemská síť podnikatele Radima Pařízka šíří programy ČT 1 HD, Nova HD, Fanda a TV Pohoda. Jedinou oblastí, kde se ještě využívá tzv. „šedesátkový“ kanál, je Moravskoslezský kraj.

Společnost Digital Broadcasting provedla včera v odpoledních hodinách v tichosti významnou změnu týkající se distribuce signálu multiplexu 4 v Praze. Přesto, že šíření na frekvenci 818 MHz bylo oficiálně ukončeno už začátkem minulého týdne, úplně se tato síť na svém původním místě odmlčela až v neděli 4. listopadu. V provozu zůstal na 64. kanálu do včerejška s největší pravděpodobností vysílač Velké Popovice – Bartošky. Vyplývá to z pozorování několika našich čtenářů.

BRAND24

K TÉMATU: Nemůžete naladit multiplex 4 v Praze? Dnes končí na kanále 64, musíte přeladit

V současné době už mohou tedy diváci bez výjimky naladit na území Prahy multiplex 4 výhradně na kanálu 42. Ten v současné době využívají v hlavním městě lokality Ládví, Novodvorská a Olšanská. Příjem v poslední uvedené oblasti se ale podle našich čtenářů po přeladění z 64. na 42. kanál zhoršil. Je tedy pravděpodobně, že vysílací systém zde není ještě ve finálním stavu. Operátor deklaroval, že na území Prahy bude provádět na této síti některé úpravy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).