Hlavní navigace

Multiplex 4 už naladí diváci také na Šumpersku, do zítřka vysílá zkušebně

10. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Operátor je v poslední době v rozšiřování multiplexu poměrně aktivní. Koncem září odstartovala síť hned ve třech lokalitách, výstavba vysílače probíhá i na Domažlicku.

Společnost Digital Broadcasting, provozovatel multiplexu 4, pokryla s touto zemskou digitální sítí další část severní Moravy, konkrétně Šumperk. Operátor o tomto kroku informoval na svých webových stránkách. Vysílač je umístěn u Šumperka na vrchu Háj, kde je také stejnojmenná dřevěná rozhledna. Český telekomunikační úřad (ČTÚ) přidělil společnosti v této oblasti výkon pouze 251 Wattů, což je ovšem pro pokrytí tohoto města a také přilehlého okolí dostatečné. Háj se nachází v nadmořské výšce 631 m.n.m.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Radim Pařízek už staví u Domažlic nový vysílač pro multiplex 4 a Regionální síť 7

Stejně jako v ostatních lokalitách i tady mohou zájemci naladit především programy mediální skupiny Nova, konkrétně jsou to Nova Cinema, Fanda, SmíchovTelka. Ostravský podnikatel Radim Pařízek, který je skrze jmenovanou společnost provozovatelem multiplexu, tu šíří svoje stanice Pohoda RelaxPohoda Rebel. Pařízek je v poslední době v rozšiřování multiplexu 4 poměrně aktivní. Koncem září odstartovala tato síť v Náchodě, Vyškově a Vsetině, velmi očekáváno je spuštění vysílače Domažlice – Čerchov.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).