Hlavní navigace

Multiplex 3 v Praze by měla posílit inzertní televize InzertMax

21. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 6. 2010

Nová nabídková televize InzertMax, která plánuje zahájit vysílání v druhé polovině letošního roku, by se měla objevit v nabídce zemské digitální sítě 3 v Praze na kanálu 46. S odvoláním na majitele stanice to uvedl týdeník Strategie. InzertMax sice vlastní licenci pro satelitní vysílání a počítá s vysíláním v satelitních službách Skylink a CS Link, v multiplexu 3 by se ale měl objevit jako převzatý program.

K TÉMATU: Nová česká satelitní televize InzertMax už má logo, vysílat začne v říjnu

Pozemní cestou by tak tento nový program, který bude v mnohém připomínat někdejší nabídkovou televizi Top TV, měli naladit diváci z Prahy a okolí prostřednictvím vysílačů Praha – Strahov, Praha – Ládví a Praha – Zelený pruh. Ve stejné síti na kanále 46 vysílají také televize Z1, Public TV, Prima HD a TV Noe. Naladit v ní lze také křesťanské rádio Proglas. Provozovatel sítě, společnost Czech Digital Group (CDG), ale čelí snaze Českého telekomunikační úřadu (ČTÚ) odejmout jí pražský 46. kanál.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Teleshoppingový kanál pro Česko? InzertMax získal satelitní licenci

Multiplex 3 totiž v Praze a ve středních Čechách vysílá také na kanálu 59 z vysílačů Praha – město a Praha – Cukrák. Obsah této sítě se ale od pražského kanálu 46 mírně liší. CDG v ní šíří pouze televize Z1, Public TV a rádio Proglas.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).