Hlavní navigace

Multiplex 3 jsme v Příbrami pouze testovali, vzkazuje operátor sítě

15. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
15. 4. 2010

Digitální vysílání multiplexu 3, které se nedávno a nečekaně objevilo v příbramské lokalitě Hvězdárna, bylo pouze testem. Serveru DigiZone.cz to řekl technický ředitel společnosti Czech Digital Group (CDG) Tomáš Vlček. Znamená to, že šíření programu TEST EPG by už mělo být ukončeno. Přesto, že šlo o signál silný pouhých 100 Wattů, podařilo se ho zachytit s kvalitní anténou také na Benešovsku.

K TÉMATU: Multiplex 3 spustil v Příbrami svůj první dokrývač

Podotýkám, že anténa je natočená někam na západ, jihozápad ode mne. Myslel jsem si, že CDG spustila předčasně Jihlavu, ale není tomu tak, upozornil minulý týden server DigiZone.cz jeho čtenář Pavel Bárta. Šlo o krátkodobé technické testy zařízení a pokrytí. Výsledek budeme vyhodnocovat, konstatoval Vlček s tím, že rozhodnutí padne až začátkem května. Pak se také CDG rozhodne, zdali eventuelně vystaví dokrývače v některých dalších lokalitách. Signál byl šířen na kanálu 30.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).