Hlavní navigace

Motorola ovládne švédského výrobce set-top-boxů pro IPTV

19. 1. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 1. 2006

Jeden z největších výrobců mobilních telefonů, společnost Motorola, oznámil v úterý 17. ledna, že zahájil jednání na zařazení švédské firmy Kreatel Communications do svého portfolia. Kreatel vyrábí set-top-boxy na bázi systému Linux pro příjem televize šířené internetovým protokolem (IPTV). Server Digital Media Europe detaily připravované dohody nezná, ale její úspěšné završení očekává v první čtvrtině letošního roku – pokud věc ovšem schválí příslušné regulační úřady.

Mezi dosavadní zákazníky společnosti Kreatel patří operátoři Telefonica ve Španělsku, TeliaSonera ve Švédsku a holandský KPN. Přizpůsobivé set-top-boxy firmy Kreatel by se měly stát součástí řešení pro příjem digitálního videa od Motoroly, která zatím nabízí jeho distribuci např. pomocí kabelu nebo DSL. Ovládnutí švédského výrobce přivede Motorolu poprvé na evropský televizní trh. Zaměstnanců společnosti Kreatel se připravované převzetí nikterak nedotkne, pracovat budou i dál v domovském Linköpingu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).