Hlavní navigace

Moldavská nekódovaná televize NIT vysílá nejnovější americké trháky

1. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 11. 2010

UVNITŘ FOTO Zajímavým úkazem na satelitu Thor 6 (pozice 1 stupeň západně) je moldavská televize NIT, která zde nekóduje svůj signál. V jejím programu se totiž objevují nejnovější snímky ze zahraniční, především americké produkce, které si teprve nedávno odbyly svou premiéru na Blu-ray a DVD nosičích. Například včera NIT odvysílala snímek Zatím spolu, zatím živi (v originále Knight and Day) s Tomem Cruisem a Cameron Diaz, který si odbyl premiéru v tuzemských kinech teprve koncem července.

Nedělní prime-timový film byl odvysílán v ruském znění s moldavskými titulky. Je otázkou, jak se stanice k těmto filmům dostává, ovšem záhadou je také to, proč na svých stránkách nezveřejňuje programové schéma, a to přesto, že položka pro něj zde nechybí. Moldavská televize NIT sama sebe prezentuje jako kanál, který je na tamním trhu dostupný již od roku 1997. Prostřed­nictvím terestrických vysílačů pokrývá většinu území státu. Prioritně se orientuje především na zpravodajství z politiky.

BRAND24

Parametry příjmu: Thor 6 (1 stupeň západně), 11919/V, SR 28000, FEC 7/8, norma DVB-S/QPSK, kódování žádné (FTA).

Ukázka z vysílání moldavského programu NIT. Obrazová kvalita je velice špatná. (Repro foto: NIT)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).