Hlavní navigace

Mobilní televizi bude v roce 2012 vládnout Asie

29. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 1. 2008

V roce 2012 si bude podle odhadů společnosti ABI Research předplácet televizní vysílání pro mobilní telefony 462 milionů diváků. Rozvoj trhu mobilní televize podpoří především bohatší programová nabídka, která souvisí i se vstupem nových provozovatelů služby televize v mobilu na trhy různých států. Zájem o mobilní televizi by měl vzrůst také díky novým modelům mobilních telefonů, které divákům přinesou pohodlí například v podobě větších displejů.

Největší počet předplatitelů televizního vysílání pro mobilní telefony najdeme za pět let podle ABI Research v asijsko-pacifickém regionu. Na konci roku 2007 zde službu televize v mobilu abonovalo 24 milionů zákazníků, do roku 2012 by měl jejich počet vzrůst více než desetkrát, a to až na 260 milionů.

Trhu asijsko-pacifické oblasti bude dominovat Japonsko a Jižní Korea a velkým počtem zákazníků přispěje k úspěchu této oblasti také Čína a Indie. V těchto zemích bude sice dostupnost signálu televizního vysílání pro mobily pouze omezená, ale díky velkému počtu obyvatel dokáže Čína s Indií konkurovat zemím jako je Japonsko, kde bude pokrytí vyšší.

BRAND24

Kromě Asie by se měla televize v mobilu silněji prosadit také v Severní Americe a západní Evropě, kde v současnosti řada států start televizního vysílání pro mobilní telefony ve standardu DVB-H chystá.

Zdroj: www.advanced-television.com

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).