Hlavní navigace

Milan Fridrich: Na podzim chystáme seriál o baby boomu a reality show

4. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 1. 2012

Jednou z programových novinek České televize na letošní podzim, kdy se do vysílání dostanou první pořady vyrobené za současného vedení ČT, bude nový původní seriál o baby boomu. V pořadu Hyde Park na zpravodajském kanálu ČT 24 to v úterý řekl programový ředitel ČT Milan Fridrich. Vyvíjíme seriál o baby boomu, rodinný seriál, český, který by měl být vysílán na ČT 1 od podzimu, řekl.

ROZHOVOR: Chceme, aby se ČT 1 do dvou let vrátila k podílu 20 procent, říká Milan Fridrich

Ve hře jsou podle Fridricha i nové soutěže a další formáty. Nové reality show, ale ne reality show, jak jsou diváci zvyklí z velkých komerčních televizí, ale pod pojmem reality show, jsou třeba zpracovávány věci z lékařství, věci, které se týkají vzdělání, věci, které se týkají charity. Reality show se to nazývá proto, protože se to týká normálních lidí, vystupujícími nejsou najatí herci anebo odborníci, dodal šéf programu ČT.

K TÉMATU: Programové změny ode pondělí na Jedničce, Dvojce i Prima family

BRAND24

Fridrich rovněž potvrdil, že stěžejním podzimním formátem ČT bude další řada taneční soutěže StarDance. StarDance bude na podzim. Prozradím to už takhle dopředu, protože patří mezi, bych řekl, velmi elegantní a špičkové programy, které vyprodukovala BBC a u kterých jsem hrdý, že je ČT může mít a že u diváků nacházejí vysokou spokojenost a samozřejmě i poměrně slušnou sledovanost, uvedl Fridrich.

Česká televize podle programového ředitele momentálně hledá nové náměty a formáty, které by vysílala letos na podzim a dále od roku 2013. Vývojem těchto formátů se zabývá útvar, který vede ředitelka Jana Kasalová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).