Hlavní navigace

Michal Petrov bude novým šéfredaktorem zpravodajství na Z1

13. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 1. 2011

DOPLNĚNO Bývalý šéfredaktor zpravodajství České televize a jeden ze zakladatelů zpravodajského kanálu ČT 24 Michal Petrov sice opustil Kavčí hory, ale novou pozici už má jistou. Bude šéfredaktorem zpravodajství na komerční stanici Z1. Petrov přejde z jedné pozice na druhou plynule. Na Kavčích horách končí oficiálně k 31. lednu, na novém postu bude již od 1. února.

K TÉMATU: Michal Petrov, šéf ekonomické redakce, odchází z České televize

BRAND24

S Michalem Petrovem přichází televizní i novinářský profesionál se zkušeností z intenzivního zpravodajského provozu, uvedl při této příležitosti generální ředitel televize Z1 Zdeněk Šámal. Úkolem nového šéfredaktora bude dále zvýraznit profil a zatraktivnit profil stanice, která se orientuje především na ekonomiku, byznys a finance. Petrov absolvoval VŠE v Praze a kromě ČT pracoval v Radiožurnálu, časopisu Týden a jako editor českého vysílání BBC.

Michal Petrov byl pod vedením Zdeňka Šámala coby ředitele zpravodajství ČT od roku 2004 šéfredaktorem zpravodajství ČT. Po Šámalově odchodu do televize Nova v na podzim 2007 byl jedním z kandidátů na uvolněný post ředitele zpravodajství ČT, tím se ale nakonec stal jeho zástupce z redakce zpravodajství Milan Fridrich. Po jeho odvolání loni v létě nastoupil na stejnou pozici Roman Bradáč a Petrova ve funkci šéfredaktora zpravodajství nahradil Karlem Novákem. Michal Petrov poté přešel na nižší pozici vedoucího ekonomické redakce, již převzal po Pavlíně Kvapilové, nyní zástupkyni šéfredaktora ČT 24 pro nová média a speciální projekty.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).