Hlavní navigace

MF DNES: Studio Bratři v triku spustí příští rok placený dětský kanál

28. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dětských kanálů funguje už v České republice a na Slovensku celá řada. Jen namátkou je možné zmínit Déčko, CS Mini, Disney Channel, Nickelodeon, JimJam a řadu dalších.

Studio Bratři v triku, jehož působení sahá desítky let nazpět do československé historie, připravuje podle deníku MF DNES spuštění vlastního televizního kanálu zaměřeného na dětské diváky. List dokonce zprávu ve svém včerejším vydání umístil na titulní stranu. Placený program by měl odstartovat začátkem příštího roku a podle popisu je patrné, že jeho největším konkurentem bude stanice CS Mini ostravského podnikatele Leoše Pohla, který stojí za Československou filmovou společností. CS Mini však funguje na společné pozici s CS Filmem pouze v době od rána do poledních hodin.

BRAND24

Z ARCHIVU: ČT :D si zařazením do multiplexu 3 výrazně zvýšila celodenní podíl na publiku

Ve vysílání nové stanice se mají objevit populární seriály z minulosti, jako například Potkali se u Kolína, Mach a Šebestová, Kocour Mikeš, Říkání o víle Amálce, Maxipes Fík či pohádky O loupežníku Rumcajsovi. Deník připomíná, že studio patří společnosti Krátký film Praha, kterou v minulosti koupil olomoucký podnikatel Richard Benýšek. Ten se však k možnému spuštění nového kanálu nechce vůbec vyjadřovat. Aktivita Benýška může podle listu souviset se vzrůstající sledovaností dětských programů a pochopitelně i s atraktivní diváckou skupinou, jelikož právě děti jsou nejvíce náchylní na ovlivnění reklamou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).