Hlavní navigace

Městské multiplexy digitálního rozhlasu ovládnou České Radiokomunikace

19. 7. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 7. 2011

Metropolitní sítě pro zemský digitální rozhlas ovládnou v budoucnu s největší pravděpodobností České Radiokomunikace. Komise, které doporučuje předsedovi Rady ČTÚ Pavlu Dvořákovi vybrat vítěze, rozhodla o tom, aby v devíti z deseti lokalit to byl právě tuzemský operátor, jež v minulosti získal pozici dominantního poskytovatele DVB-T signálu v České republice.

K TÉMATU: České Radiokomunikace, Teleko a RTIcz usilují o městské multiplexy DAB

Radiokomunikace konkrétně uspěly ve městech České Budějovice, Plzeň, Karlovy Vary, Pardubice, Olomouc, Ostrava, Zlín, Brno a Jihlava. Pouze v Praze by byla provozovatelem městského multiplexu společnost RTI cz. České Radiokomunikace navíc získají téměř se stoprocentní pravděpodobností příděly také pro Ústí nad Labem, Liberec a Hradec Králové. Do výběrového řízení na tato města dorazila vždy pouze jediná přihláška, a tak výběrová komise doporučuje vybrat právě ČRa.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: ČTÚ vypsal tendry na sítě pro digitální rozhlas v krajských městech

České Radiokomunikace tak mohou teoreticky ovládnout až 12 ze 13 metropolitních sítí pro digitální rozhlas, které byly v tomto výběrovém řízení vyhlášeny. O něco hůře než společnost RTI cz dopadla příbramská firma Teleko, která se svou nabídkou neuspěla ani pro jediné město. Částka za oprávnění pro vysílání se vyšplhala od 21 tisíc Kč v Jihlavě po 216 tisíc Kč v Praze. Nyní už pouze zbývá, aby předseda Rady ČTÚ výběrová řízení ukončil a oznámil oficiálně vítěze. Podle původních informací se tak má stát do 22. července.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).