Hlavní navigace

Měl by být jasný signál, že se bude vypínat, míní Dvořák z ČTÚ

20. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
20. 1. 2009

Předseda Rady ČTÚ Pavel Dvořák na včerejším setkání s novináři řekl, že co se televizorů týká, projevuje se nákup těch digitálních. Rozdíl v procentních bodech, které má úřad k dispozici, je malý, ale není v něm zaznamenán ještě vánoční nákup. Zvyšuje se podle něj i podíl televizí, které přijímají obraz ve formátu 16:9. Přibližně na stejné úrovni zůstávají hodnoty jednotlivých platforem – DVB-T je na prvním místě, následuje kabel a satelit.

Téměř stejná zůstává odpověď pro přechod na digitální televizi. 18 % lidí uvedlo v průzkumu ČTÚ shodně v květnu a prosinci, že jsou schopní přejít na DVB-T signál, až ho budou mít dostupný. Nerozhodnutých je naopak 24 – 26 % obyvatel. Jasný signál, že se vypínat bude, by měl být, konstatoval Dvořák. Kompletní zpráva bude uveřejněna nejpozději 15. března na webu ČTÚ. V případě, že bude k dispozici dříve, stane se tak.

BRAND24

V nebližší době, tzn. na přelomu ledna a února, vydá Český telekomunikační úřad materiál k digitální dividendě. Workshop k ní se pak bude konat 17. a 18. března v Praze. Bude vydána také zpráva k digitalizaci. Rada ČTÚ se bude také zabývat využitím tzv. šedesátkových kanálů.

ČTĚTE TAKÉ:
Dvořák (ČTÚ): Vždy bude skupina, pro kterou TV vysílání zkolabuje
Předseda Rady ČTÚ: Není důvod pro digitalizaci FM pásma

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).