Hlavní navigace

Máte problémy se zvukem u Primy Cool? Přelaďte set-top-box

9. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
9. 3. 2009

Diváci promo smyčky na programu Prima Cool v multiplexu 2 můžou mít problémy se zvukem. Důvodem je fakt, že po spuštění zkušebního vysílání je třeba část set-top-boxů přeladit, aby byl slyšet zvuk u všech vysílaných programů. V diskusi serveru Digizone.cz na to upozornil pravidelný čtenář David Rácz.

"Zjistil jsem, že mnoho druhů DVB-T tunerů má problém se zvukem díky nějakému technikovi, který v neděli v podvečer spustil promo smyčku. Mnozí lidé mají již naladěný multiplex 2 od doby, kdy začal. Pro změnu, aby u programu COOL TV šel zvuk, se musí tento Multiplex opětovně proskenovat, uvádí D. Rácz, a dodává, že na první pohled to není žádný problém. Je ale fakt, že někteří lidé nevědí, jak mají set-top-box přeladit a budou si muset na podobně jednoduchý úkol pozvat domů odborníka.

BRAND24

DISKUSE: Cool TV a průser se zvukem!

S příchodem digitálního vysílání se mohou objevit další dílčí problémy, zejména co se týče obsluhy set-top-boxů. Pravidelné opětovné ladění přijímačů je v digitálním vysílání běžné zejména u satelitních diváků. Postupný rozvoj zemského vysílání ale bude vyžadovat, aby se diváci naučili i s běžným set-top-boxem pokročile zacházet. Zejména u multiplexu 3 a 4 bude v nejbližších měsících běžné, že se budou měnit příjmové parametry u některých programů a přeladění bude potřebné u začátku vysílání každého nového programu.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).