Hlavní navigace

Máte příliš hlasité reklamy, upozornila Markízu vysílací rada

10. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 3. 2010

K prvním sankcím za příliš hlučné reklamní bloky televizí se schyluje na Slovensku. Rada pro vysílání a retransmisi včera upozornila nejsledovanější slovenskou televizi, že nedodržuje zákonem stanovenou hlasitost reklamy. Konkrétně pak upozornila na reklamní break, kterým Markíza přerušila loňského 8. listopadu film Vinnetou I., informuje server Mediálne.sk.

K TÉMATU: Proč je reklama v televizi hlasitější než ostatní program?

Porušení zákona, který od loňského roku nařizuje televizním stanicím na Slovensku zachovat stejnou intenzitu zvuku u reklamy jako u ostatního programu, se zatím obešlo bez pokuty. Problém s hlasitou reklamou televizí opakovaně řešila i česká Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Český vysílací zákon ale televize v tomto smyslu nijak neomezuje, když v roce 2007 tehdejší RRTV navrhovala ministerstvu kultury novelu, která by udělala hlasitým reklamám přítrž.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Polsko chce legislativně omezit hlasité reklamy

Na sklonku loňského roku slíbila regulaci hlasitosti televizní reklamy také vysílací rada v Polsku. Příslušnou legislativní úpravu chce prosadit do poloviny letošního roku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).