Hlavní navigace

Martin Veselovský novým moderátorem Událostí, komentářů

9. 11. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
9. 11. 2007

Tým moderátorů zpravodajského pořadu Události, komentáře na druhém programu České televize od ledna 2008 posílí o Martina Veselovského. Bývalý moderátor nedělního diskusního pořadu Sedmička na televizi Nova se dohodl na spolupráci s ČT, potvrdil serveru DigiZone.cz zástupce šéfredaktora zpravodajství ČT Milan Fridrich, který bude od 1. prosince pověřen výkonem funkce ředitele zpravodajství ČT.

BRAND24

Veselovský se bude střídat s dosavadními moderátory Danielou Drtinovou a Jakubem Železným. Služby vymyslela Daniela Drtinová, moderátoři se nebudou měnit po týdnu, ale po dvou nebo třech dnech, doplnil Fridrich. Nový moderátor bude na ČT působit externě, nadále zůstává spolupracovníkem Českého rozhlasu. Pořad 20 minut Martina Veselovského na ČRo 1 – Radiožurnálu nekončí, řekl Veselovský serveru DigiZone.cz.

Události, komentáře budou od 1. ledna 2008 začínat pravidelně ve 22:30 a jejich stopáž se protáhne na čtyřicet minut. Programová ředitelka ČT Kateřina Fričová původně prosazovala, aby pořad neměl stabilní vysílací čas a začátky Událostí, komentářů se pohybovaly v rozmezí čtyřiceti minut podle délky večerního filmu na ČT 2. Odstupující ředitel zpravodajství Zdeněk Šámal ale prosadil pevný vysílací čas.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).