Hlavní navigace

Marek Vítek, Jiří Němeček ani Pavel Attel už nefigurují ve firmě, co provozuje Pětku

9. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Televize Pětka změnila majitele, obchodní rejstřík zatím zapsal nového člena představenstva Jana Mrázka. Jméno nového vlastníka zatím televize tají.

Vedení televize Pětka už nesedí ve statutárních orgánech společnosti Metropol Production, která je majitelem firmy Metropol TV provozující Pětku a pražskou regionální TV Metropol. Obchodní rejstřík vymazal jména generálního ředitele Pětky a Metropole Marka Vítka, technického šéfa Jiřího Němečka i výkonného ředitele Pavla Attela. Naopak zapsal nového člena představenstva Jana Mrázka, informoval v úterý večer jako první týdeník Marketing & Media.

K TÉMATU: Pětka je v intenzivním jednání o novém investorovi. Televizi čekají změny

BRAND24

Podle serveru MediaGuru.cz již došlo i k odprodeji 100 procent akcií společnosti Metropol Production, kterou od loňského léta vlastnil Ivan Ondřejka. Původní majitel televizí Metropol a Pětka Luboš Měkota se tehdy stáhnul do role investora a veškeré své vlastnické podíly převedl právě na Ondřejku. Díky tomu také může být televize Pětka a Metropol prodána, protože pokud je nadále vlastnil Luboš Měkota, kterému stát kvůli kauze Mostecká uhelná obstavil veškeré účty, dostaly by se obě stanice do neřešitelné situace.

Ohledně nového majitele Pětky a Metropole se zatím jen spekuluje. Zájem o tyto televize potvrdil majitel Barrandova Jaromír Soukup, podle MediaGuru.cz by se však novým vlastníkem měl stát majitel vydavatelství Mladá fronta František Savov. Zástupci Pětky a Metropole také vyjednávali s Andrejem Babišem, který vydává bezplatné regionální týdeníky 5+2.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).