Hlavní navigace

Majitel televize Public Luděk Vinš kandiduje na předsedu ČMFS

8. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 4. 2009

Podnikatel Luděk Vinš, jemuž patří společnost Strojexport a lifestylová televize Public, včera oznámil svou kandidaturu na funkci předsedy Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS). Český fotbal se teď nachází na dně svých možností. Chtěl bych pomoci jej vytáhnout nahoru a vrátit mu prestiž a důvěryhodnost. Prostě zvednout tu hozenou rukavici z bahna, řekl včera ČTK Vinš.

Sedmačtyřicetiletý Vinš, který v minulosti neuspěl v souboji o křeslo šéfa České golfové federace, podal svoji kandidaturu dva měsíce před uzávěrkou přihlášek. Aby do volby o předsedu svazu mohl jít, musí mít v hnutí také podporu buď dvou krajů, čtyř okresů, nebo sedmi klubů od ligy až po divize.

BRAND24

Nikdo jiný kromě Vinše zatím kandidaturu na post předsedy ČMFS neohlásil. V zákulisí se spekuluje o tom, že by se o vrcholnou funkci mohl ucházet i současný kouč Al Ahlí Ivan Hašek, ale ten se zatím jasně nevyjádřil, zda se do boje o předsedu svazu zapojí. Vinš také upozornil na to, že by si s Haškem dokázal představit budoucí spolupráci.

ČTĚTE TAKÉ: Majitel televize Public by mohl šéfovat českému fotbalu

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).