Hlavní navigace

Majitel licence si registroval značku Česko Slovenská Superstar

7. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 5. 2009

Společnost Fremantle Media, majitel licence pro Superstar, si registrovala značku Česko Slovenská Superstar. Údaj o komunitární ochranné známce se objevil v databáze Úřadu průmyslového vlastnictví. Hledání společné pěvecké Superstar pro ČeskoSlovensko proběhne na Nově i na Markíze.

Náhled ochranné známky zatím není k dispozici, bude ale vycházet ze zavedeného vizuálu, který tato soutěž využívá ve všech zemích, kde se vysílá. Pro obě televize bude společné hledání „federální“ Superstar mít kromě atraktivního mezinárodního efektu i zajímavý ekonomický rozměr. Pokud by SuperStar produkovaly obě stanice odděleně, vyšlo by to každou z nich na necelých 100 milionů korun. U společného projektu se dají náklady rozdělit.

BRAND24

O soutěži zatím nejsou bližší informace, měla by ale odstartovat na podzim. Pokud by se televize držely osvědčených moderátorů, logickou dvojicí by byla Adela BanášováLeošem Marešem. Banášovou znají i čeští diváci právě díky IQ testům národa. Její moderování bylo pozitivně přijato i u slovenské SuperStar, která byla k vidění v ČR přes satelit a kabelovky, které přenášejí STV i Markízu.

Vzájemná spolupráce mezi českými a slovenskými televizemi probíhá už delší dobu. ČT a STV si vzájemně vyměňují zpravodajské příspěvky i hlavní zpravodajské relace, Nova s Markízou patří pod stejnou mediální skupinu a tudíž jsou „nuceny“ spolupracovat (Markíza patří v rámci vlastnické struktury CME přímo pod provozovatele Novy). Projevilo se to například u společného IQ Testu národa ČR:SR, které za ČR moderoval Dalibor Gondík a za Slovensko Adela Banášová. Následoval méně úspěšný projekt Člověče nezlob se, který obě televize koprodukovaly, ale nevysílaly jej živě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).