Hlavní navigace

Mafra se stala stoprocentním majitelem televize Óčko

10. 11. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 11. 2006

Mediální skupina Mafra zvýšila svůj podíl ve společnosti Stanice O na sto procent a stala se tak jediným majitelem hudební televize Óčko. Vyplývá to z rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), která tento týden schválila převod akcií původních zakladatelů Óčka Hynka Chudárka, Jiřího Němečka, Pavla Attela, Petra Gregora a Víta Kolínského na firmu Mafra Media.

BRAND24

Uvedenou transakcí dochází k převodu akciových podílů minoritních akcionářů na společnost Mafra Media, s.r.o., a to v plné výši. Mafra Media, s.r.o. se tak stane jediným stoprocentním držitelem akcií společnosti Stanice O, a.s., potvrdil serveru DigiZone.cz exekutivní ředitel Óčka a člen představenstva Stanice O Hynek Chudárek. Představenstvo společnosti zůstane nadále i po této změně v původním složení, dodal.

Do této doby Mafra vlastnila 80,9 procenta akcií společnosti Stanice O, za které v loňském roce zaplatila 39,5 milionu korun. Objem letošní transakce firmy zatím nezveřejnily. Mezi drobnými akcionáři, kteří prodali svůj podíl v Óčku skupině Mafra, je i bývalý generální (nyní technický) ředitel a původní investor televize Jiří Němeček či programový ředitel Pavel Attel.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).