Hlavní navigace

Lokální multiplex z ostravských Klimkovic dozná zásadních změn

3. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
3. 3. 2011

Regionální multiplex společnosti B Plus TV, který vysílá z obce Klimkovice nedaleko Ostravy na 28. kanálu, změní parametry svého příjmu. Serveru DigiZone.cz to sdělil Oldřich Burger z této firmy. Důvodem je skutečnost, že společnost získala loni regionální licenci a Český telekomunikační úřad (ČTÚ) ji pro tuto potřebu vyčlenil kanál 59, ze kterého už se v tuto chvíli vysílá.

ČTĚTE TAKÉ: TV Noe jedná o zařazení do multiplexu 4, nelíbí se jí ale plány s DVB-T2

Vysílač je konkrétně situován do lokality Klimkovice-Hýlov – lázně a do budoucna se počítá s výkonem 2 kW. Koordinace s Polskem proběhla (tuším) 17. listopadu, koordinace se Slovenskem v polovině ledna, uvedl pro DigiZone.cz Burger. Kanál 28, na kterém se vysílá již od roku 2005, zůstává prozatím nadále v provozu s výkonem pouhých 10 Wattů. Rozdíl mezi novým a původním vysílacím kanálem je také v obsahu. Zatímco na tom původním jsou vysílány také programy Óčko a TV Noe, na novém pouze LTV z důvodu (ne)zájmu obou subjektů.

Tipy C

REGIONY: Digitální vysílání na Ostravsku

V současnosti vysíláme přechodně pouze s cca 250 Watty vyzářeného výkonu. To je důvod, proč signál u řady posluchačů chodí bez kostičkování a nemá na bargrafu žádnou výchylku. Od 1. dubna zvýšíme výkon na plný výkon 2 kW ERP, upřesnil Oldřich Burger. Vlastní program LTV Klimkovice dozná velmi zásadní změnu a viditelné zkvalitnění. Jsme si vědomi, že program lokální „ochotnické televize“ nelze vysílat regionálně. Během března se bude tato změna kvality ve dvou krocích realizovat. Od začátku dubna už bude mít LTV PLUS plný výkon a věřím, že i slušnou úroveň obsahu, dodal Burger.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).