Kuchař Jiří Babica, který se po dobu několika let objevoval na obrazovce televize Nova jako tváří Babicových dobrot, se aktivně pokouší o návrat na obrazovku. Ve spolupráci se svým kolegou Jaroslavem Sapíkem chce některé z tuzemských stanic nabídnout novinkový kulinářský formát. V něm by se objevili oba dva. Jsme přesvědčení, že lidi se koukají na pořady o vaření především proto, že si chtějí sami něco uvařit. A vařit budou vždycky jen podle člověka, kterému věří. Jirka a Jaroslav přesně takoví kuchaři jsou,
uvedl producent Jan Lacina, který stál v minulosti taktéž za Babicovými dobrotami.
K TÉMATU: Babicovy dobroty končí, producent se nedohodl s Novou na pokračování
Lidový kuchař se ale poohlíží po možnostech také v sousedním Německu. Proč právě zde? V minulosti tu byl šéfkuchařem v Peters Berger Hof. V Německu strávil celkem patnáct let a zemi považuje za svůj druhý domov. Potkal zde i manželku Eriku. Natáčení ukázkového promo materiálu pro německý trh už má Jiří Babica za sebou. Natáčení materiálu proběhlo v půlce týdne v restauraci na Klokočné, která patří právě jeho kolegovi Sapíkovi. Babica zároveň svého kamaráda využívá také jako konzultanta. Jaroslava Sapíka není jistě nutné čtenářům našeho webu dlouze představovat. V minulosti připravoval například pro Primu pořad Česko na talíři.
NEPŘEHLÉDNĚTE: Pekelná česká kuchyně: hlavně že je toho hodně, rychle a levně
O tom, že producent Jan Lacina Babicovi věří, není pochyb. Jiří Babica měl svůj pořad šest let na nejsledovanější televizi v zemi. Ze svého podvečerního času dokázal ve sledovanosti několikrát porazit prime time vlastní stanice Nova a pravidelně porážel pořady v hlavním vysílacím čase konkurence. TV share Babicových dobrot se pohyboval kolem 30ti % procent a v premiéře se mnohokrát dívalo přes milion diváků,
konstatoval Lacina. Babica se Sapíkem připravují také společnou knihu, která by měla vyjít na jaře příštího roku. Ta kniha by vlastně mohla sloužit jako základ scénáře společného pořadu obou aktérů, který chceme nabídnout na lokální trh,
přiblížil Lacina.