Hlavní navigace

Lidový kuchař Babica se pokouší o návrat na obrazovku, štěstí zkouší i v Německu

17. 10. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Jiří Babica taktéž připravuje kulinářskou knihu, na níž se podílí jeho kolega a kamarád Jaroslav Sapík. Ten se v minulosti objevil například na obrazovce televize Prima.

Kuchař Jiří Babica, který se po dobu několika let objevoval na obrazovce televize Nova jako tváří Babicových dobrot, se aktivně pokouší o návrat na obrazovku. Ve spolupráci se svým kolegou Jaroslavem Sapíkem chce některé z tuzemských stanic nabídnout novinkový kulinářský formát. V něm by se objevili oba dva. Jsme přesvědčení, že lidi se koukají na pořady o vaření především proto, že si chtějí sami něco uvařit. A vařit budou vždycky jen podle člověka, kterému věří. Jirka a Jaroslav přesně takoví kuchaři jsou, uvedl producent Jan Lacina, který stál v minulosti taktéž za Babicovými dobrotami.

K TÉMATU: Babicovy dobroty končí, producent se nedohodl s Novou na pokračování

Lidový kuchař se ale poohlíží po možnostech také v sousedním Německu. Proč právě zde? V minulosti tu byl šéfkuchařem v Peters Berger Hof. V Německu strávil celkem patnáct let a zemi považuje za svůj druhý domov. Potkal zde i manželku Eriku. Natáčení ukázkového promo materiálu pro německý trh už má Jiří Babica za sebou. Natáčení materiálu proběhlo v půlce týdne v restauraci na Klokočné, která patří právě jeho kolegovi Sapíkovi. Babica zároveň svého kamaráda využívá také jako konzultanta. Jaroslava Sapíka není jistě nutné čtenářům našeho webu dlouze představovat. V minulosti připravoval například pro Primu pořad Česko na talíři.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Pekelná česká kuchyně: hlavně že je toho hodně, rychle a levně

O tom, že producent Jan Lacina Babicovi věří, není pochyb. Jiří Babica měl svůj pořad šest let na nejsledovanější televizi v zemi. Ze svého podvečerního času dokázal ve sledovanosti několikrát porazit prime time vlastní stanice Nova a pravidelně porážel pořady v hlavním vysílacím čase konkurence. TV share Babicových dobrot se pohyboval kolem 30ti % procent a v premiéře se mnohokrát dívalo přes milion diváků, konstatoval Lacina. Babica se Sapíkem připravují také společnou knihu, která by měla vyjít na jaře příštího roku. Ta kniha by vlastně mohla sloužit jako základ scénáře společného pořadu obou aktérů, který chceme nabídnout na lokální trh, přiblížil Lacina.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).