Hlavní navigace

Lidé sledují zpravodajství častěji na webu než v televizi

20. 12. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 12. 2010

UVNITŘ GRAF Obyvatelé České republiky se v poslední době uchylují ke sledování zpravodajství na internetu více než na televizní obrazovce. Vyplývá to z průzkumu agentury Mediaresearch na vzorku 554 respondentů. Zatímco několikrát denně se na zpravodajství podívá na webu 54 % respondentů, u televize je to procent 40. U rádia tak učiní 43 % posluchačů.

ČTĚTE TAKÉ: Jak se české televize chystají do iPhonů a dalších chytrých mobilů

Z hlediska objemu zpravodajství měřeného časem sledování však celkově hraje prim televize. V tomto směru konkuruje zpravodajským webům i zpravodajství v rádiu, uvedl Viktor Mahrik z Mediaresearch. Do sledování zpravodajství se začínají dostávat také nové technologie, které chtějí v budoucnu ve velké míře využívat také tuzemské televizní stanice. Zhruba deset procent internetových uživatelů sleduje alespoň jednou denně zprávy v mobilním telefonu a pět procent přijímá zpravodajství v jiných mobilních zařízeních.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).