Hlavní navigace

Liberty Card: Klíč k systému Nagravision 3, nebo pouhá škrabka?

15. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 11. 2010

Satelitní karta Liberty Card, která bývá v posledních týdnech skloňována v souvislosti s možným otevřením kódovaných programů v systému Nagravision 3, by mohla brzo ztratit na své atraktivitě. Někteří diskutující před jejím koupením, které je mimochodem nelegální, varují a označují ji za budoucí škrabku na okna. Bývá totiž obvyklou praxí, že klíče jsou pár měsíců po prodeji karet zveřejněny formou takzvané Public EMU, to znamená, že přístup k nim mají všichni uživatelé přijímačů, které umožňují softwarovou emulaci.

BRAND24

K TÉMATU: Satelitní piráti údajně chystají za pár dní útok na kódování Nagravision 3

Podobně tomu bylo i v minulosti při otevření kódovacího systému Nagravision 2. Ten v současné době již téměř žádný operátor nevyužívá – výjimkou je pouze několik stanic na pozici 23,5 stupně východně v nabídce Digital Free satelitní služby Kabel Deutschland. Lze tedy předpokládat, že postupně se začnou objevovat náplně i pro některé moduly, například Diablo Cam 2 a během několika měsíců pak náplň pro klasické boxy s neoficiálním firmwarem. Je ovšem možné, že operátoři budou na toto napadání reagovat okamžitě a provedou bleskovou výměnu karet, dříve, než k tomuto kroku dojde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).