Hlavní navigace

Společnost LG představila technologii Cinema 3D pro své nové televizory

18. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 4. 2011

Technologii Cinema 3D, která umožňuje promítání trojrozměrného obrazu na bázi polarizace, představila koncem minulého týdne novinářům společnost LG Electronics. Díky této technologii se tak do levého i pravého oka dostává správný obraz. Stejná technologie je v současné době využívána například i u 3D projekcí v kinosálech. LG si v této souvislosti pochvaluje především ostrý obraz bez blikání a žádnou bolest hlavy ani pálení očí. Brýle se také nemusejí dobíjet, což je další výhoda.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Internetové portály a videoarchiv Novy míří do chytrých televizorů LG

Televizory s technologií LG CINEMA 3D™ obdržely několik certifikátů, které označují, že LG 3D televizory neblikají a mají dokonale ostrý obraz. Certifikaci provedlo mnoho významných společností, mezi nimi i například německý TÜV, uvedl při této příležitosti mluvčí české pobočky LG Electronics Martin Malý. Technologie LG 3D Light Boost pak přináší díky speciálnímu povrchu obrazovky viditelně jasnější obraz. Cena televizorů po uvedení na český trh by neměla být příliš vysoká. Počítá se s částkou okolo 25 tisíc Kč. Konkrétně jde o modely LW650S, LW570S, LW5500 a LW4500.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).