Hlavní navigace

Křesťanská Bibel TV spustila na satelitu Astra hybridní vysílání a nové kanály

19. 11. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO – Pro využívání technologie HbbTV je nutné mít televizor nebo set-top-box s podporou tohoto standardu a zajistit si pochopitelně jeho připojení k internetu.

Hybridní vysílání (HbbTV) v ostrém režimu a rozšíření programové nabídky pomocí této technologie realizovala v uplynulém týdnu německá křesťanská televize Bibel TV, která je dostupná nekódovaně na satelitní pozici 19,2 stupně. Diváci díky HbbTV teď nemusí sledovat pouze tuto stanici, ale také nové internetové kanály Bibel TV Impuls a Bibel TV Musik. První z nich přináší kázání a bohoslužby, druhý se věnuje náboženské hudbě. Jak si ověřila redakce serveru DigiZone.cz, ne všechny součástí HbbTV od Bibel TV je možné rozběhnout v České republice, ale většina jich funguje. Jsou však bohužel poměrně náročné na hardware a některé přijímače s nimi mohou mít problémy.

Tipy C

Ukázka lišty pro hybridní vysílání stanice Bibel TV
Autor: Bibel TV

Ukázka lišty pro hybridní vysílání stanice Bibel TV

K TÉMATU: Bibel TV HD: nekódovaná HD novinka pro věřící ze satelitu Astra

Pro využívání technologie HbbTV je nutné mít televizor nebo set-top-box s podporou tohoto standardu a zajistit si pochopitelně jeho připojení k internetu, a to ať už prostřednictvím ethernetového kabelu nebo bezdrátově. V rámci hybridního vysílání zpřístupnila Bibel TV také svůj archiv a zájemci mohou využít i grafický povedeného elektronického programového průvodce (EPG), který je doplněn také o fotky a popisky k jednotlivým pořadům. Vylepšené EPG přináší nejen vysílací schéma hlavního kanálu, ale také sesterské stanice Bibel TV Impuls. HbbTV je aktivní jak u verze s vysokým, tak i standardním rozlišením.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).