Hlavní navigace

Králova řeč a Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna v únoru na HBO

12. 1. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
12. 1. 2012

UVNITŘ TRAILERY Filmový kanál HBO pro Českou a Slovenskou republiku pokračuje v příslibu, který dalo jeho vedení svým divákům, tedy nabídnout atraktivní snímky co nejdříve od premiéry v kinech. Na únor si proto pro předplatitele připravila především dvě zajímavé premiéry, které se objevily na plátnech v loňském roce. Jde o čtyřmi Oscary oceněnou Královu řeč a čtvrtý díl Pirátů z Karibiku.

DOKUMENT: Únorové premiéry na filmových kanálech HBO a HBO HD (PDF, 404 kB)

Děj filmu Králova řeč nás zavádí do doby, kdy po smrti otce, anglického krále Jiřího V. a skandální abdikaci krále Eduarda VIII., je Bertie, který celý život trpí vadou řeči, nečekaně korunovaný králem Jiřím VI. Země stojí na prahu 2. světové války a zoufale potřebuje silného vůdce. Proto králova žena Alžběta, budoucí královna matka, domluví svému muži setkání s excentrickým terapeutem řeči Lionelem Loguem. Po tuhém začátku se tito dva ponoří do neobvyklého způsobu léčby a časem mezi nimi vznikne nenarušitelné pouto. S pomocí Loguea, rodiny, vlády a Winstona Churchilla král překoná koktání a pronese zásadní řeč v rádiu, která inspiruje anglický lid a spojí jej ve válečné bitvě.

Johnny Depp se vrací ve čtvrtém díle Pirátů z Karibiku ke své ikonické roli kapitána Jacka Sparrowa v akčním příběhu plném pravdy, zrady, mládí a odchodů. Když se Jack setká se ženou ze své minulosti, není si jistý, zda jde o lásku – nebo zda tato žena jen hraje na city a využívá ho, aby našla legendární Pramen mládí. Když ho donutí, aby vstoupil na palubu Queen Anne’s Revenge, lodi obávaného piráta Černovouse, Jack se ocitá v nečekaném dobrodružství, kde neví, koho se obávat více: Černovouse nebo ženy ze své minulosti.

Páteční premiéry (výběr):

BRAND24

  • 3. února – Světová invaze (Battle: Los Angeles) – Aaron Eckhart a Michelle Rodriguez

Sobotní premiéry (výběr):

  • 4. února – Američan (The American) – George Clooney a Violante Placido
  • 11. února – Síla country (Country Strong) – Gwyneth Paltrow, Tim McGraw
  • 18. února – V lepší společnosti (All Good Things) – Ryan Gosling, Kirsten Dunst

Nedělní premiéry:

  • 5. února – Pod jednou střechou (Life As We Know It) – Katherine Heigl a Josh Duhamel
  • 12. února – Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (Pirates of The Caribbean: On Stranger Tides) – Johnny Depp, Penélope Cruz, Geoffrey Rush
  • 19. února – Králova řeč (The Kings Speech) – Colin Firth, Geoffrey Rush a Helena Bonham Carter
  • 26. února – Opravdová kuráž (True Grit) – Jeff Bridges, Hailee Steinfeld a Matt Damon

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).