Hlavní navigace

Koordinátor digitalizace: Na pořadníky na HD ready televizory jsem nenarazil

10. 12. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
10. 12. 2007

Národní koordinátor české digitalizace Zdeněk Duspiva poukazuje na svém blogu na stále niľąí ceny set-top-boxů pro zemské digitální vysílání (DVB-T). Svoje tvrzení ilustruje kupónem na digitální přijímač X-site XS-DVBT-742 [JPG, 508 kB], který nejmenovaný řetězec nabízí za 832 korun včetně DPH.

Zdeněk Duspiva také vyvrací prohláąení generálního ředitele televize Nova Petra Dvořáka o pořadnících na HD ready televizory. Podle Dvořákových slov, která pronesl 23. listopadu na novinářském setkání ohledně Technického plánu přechodu, mají obchodníci Nově za zlé její test vysílání ve vysokém rozliąení, kvůli kterému spotřebitelé skoupili zásoby HD ready televizorů jeątě před adventem a prodejcům tak vyčerpali vánoční zásoby.

Při prohlídce obchodů (virtuálních i-netových i skutečných) jsem nikde neviděl, ľe by se dělaly nějaké pořadníky nebo se stály fronty na HD ready televizory, oponoval ąéfovi nejsledovanějąí české televize národní koordinátor.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).