Hlavní navigace

Březnová konference Českého rozhlasu rozhodne o osudu Leonarda

26. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
26. 2. 2010

Jak se postaví staronové vedení Českého rozhlasu k digitalizaci rozhlasového vysílání? Přežije digitální stanice Leonardo, nebo ji prozatímní ředitel ČRo Peter Duhan zruší? A zruší rozhlas u všech svých stanic funkce ředitelů? O tom všem by měla rozhodnout programová konference ČRo, která proběhne poslední březnový víkend v Poděbradech.

K TÉMATU: Rozhlas možná zruší stanici Leonardo. Byla by to chyba, říká její zakladatel

Po této konferenci bude jasno ve všech programových otázkách, slibuje programový ředitel ČRo Peter Duhan, který po rezignaci generálního ředitele Richarda Medka převezme od pondělí 1. března vedení veřejnoprávního rozhlasu. Duhan, stejně jako Medek, už při loňském výběrovém řízení na generálního ředitele ČRo zpochybňoval právo vědecko-populární stanice Leonardo na samostatnou existenci.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Tendr na operátora sítě pro digitální rozhlas bez vítěze, ČTÚ nikoho nevybral

Na postoj vedení ČRo k digitalizaci rozhlasového vysílání netrpělivě čekají České Radiokomunikace a společnost Teleko, které chtějí provozovat první sítě pro zemský digitální rozhlas v České republice. Jasné vyjádření ČRo by rovněž uvítal Český telekomunikační úřad (ČTÚ), který sice loni vypsal tendr na první celoplošnou síť pro zemský digitální rozhlas, nakonec ale nevybral žádného vítěze. Jedním z důvodů mohlo být právě váhání Českého rozhlasu ohledně zahájení pravidelného digitálního vysílání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).