Hlavní navigace

Konec zpravodajského kanálu Z1 mrzí i zástupce konkurenční ČT 24

24. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 1. 2011

Zástupci veřejnoprávní České televize, která je mimo jiné provozovatelem zpravodajského kanálu ČT 24, vyjádřili exkluzivně pro DigiZone.cz politování nad koncem konkurenční televize Z1. Nevím, co bych k tomu řekl. Se Z1 jsme si nikdy přímo nekonkurovali, jejich zaměření bylo specifické. Nevím přesně, co stojí za tímto rozhodnutím, ale osobně je mi to líto, uvedl současný ředitel zpravodajství ČT Roman Bradáč.

K TÉMATU: Zpravodajská televize Z1 končí, skupina J&T ji odmítá dál dotovat

BRAND24

Jeho předchůdce a současný šéf sekce Nová média Milan Fridrich tento krok očekával. Konec Z1 mne netěší, i když jej pokládám za pochopitelný. Na českém trhu se nemohou uživit dvě životaschopné zpravodajské stanice, řekl dnes Fridrich DigiZone.cz. Z1 podle jeho slov nemohla konkurovat ČT 24 právě proto, že jde o veřejnoprávní médium. Na to je český trh příliš uzavřený a finančně podhodnocený. Konec Z1 mne ale nijak netěší, protože tím český mediální trh ztrácí pestrost a napětí, uvedl.

Veškeré informace o konci tohoto zpravodajského kanálu si přečtěte v dnešním mimořádném článku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).