Hlavní navigace

Kolega Pleva otevřel Pandořinu skříňku, míní poslankyně Levá

18. 9. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 9. 2007

Poslankyně Ivana Levá byla společně se stranickým kolegou Miroslavem Grebeníčkem (oba KSČM) jedinými hlasy, které se zvedly minulou středu na Stálé komisi pro sdělovací prostředky Poslanecké sněmovny (SKPSP) proti přijetí návrhu poslance Petra Plevy (ODS) jako základu pro další jednání o digitální novele ve Sněmovně. Pleva navrhl mj. bezplatné prodloužení licencí televizím Nova a Prima o další čtyři roky, pokud budou stanice souhlasit s Technickým plánem přechodu a zaváží se k vracení analogových kmitočtů.

BRAND24

Už z principu nejsem spokojena s tím, že to udělal. Připadá mi totiž absurdní, že opravuje a vylepšuje návrh, který vzešel z dílny jeho strany. Ale budiž, každý poslanec na to má právo, uvedla Ivana Levá v rozhovoru pro deník Haló noviny. Svoje obavy dále rozvedla: Pleva tak podle mne otevřel Pandořinu skřínku a je možné, že se nyní s pozměňovacími návrhy roztrhne pytel. Hrozí, že při projednávání novely ve Sněmovně bude problémem hlasování ukočírovat tak, aby vznikl smysluplný zákon. Obávám se, že by nakonec pro přemíru pozměňovacích návrhů mohl zákon propadnout.

Všichni poslanci by měli svoje pozměňovací návrhy odevzdat do zítřejšího poledne. Ve stejný den odpoledne se jimi bude zabývat SKPSP. O předjednaných návrzích a celé digitální novele má Sněmovna hlasovat ve druhém čtení v úterý 25. září a celý zákon schválit ve třetím čtení o dva dny později. Dalších 30 dní má na projednávání diginovely Senát a 15 dní může zákon čekat na podpis prezidenta. Autor digitální novely Zdeněk Zajíček v rozhovoru pro server DigiZone.cz odhanul, že ve Sbírce zákonů se text objeví do konce letošního listopadu, aby mohl vstoupit v platnost 1. ledna 2008.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).