Hlavní navigace

Kinomania zajišťuje na českém internetu video už pro 12 partnerů

4. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 4. 2008

Síť on-line videopůjčoven Kinomania nabízí přehrávání videí už na tuctu českých serverů. Nově začala využívat služeb projektu televize Prima, Česko-Slovenská filmová databáze a videoserver N-JOY.cz. Na všech variantách Kinomanie najdou zájemci společný filmový základ, ten mohou ale jednotliví provozovatelé rozšířit o svá vlastní videa.

Na stránkách nova.kinomania.cz jsou tak k dispozici například seriály Ordinace v růžové zahradě nebo Ulice a na iprima.kinoma­nia.cz najdou lidé zas kupříkladu seriály Letiště, Bazén nebo Velmi křehké vztahy. Zatímco Nova si za „půjčení“ jednotlivých dílů na jeden den nechává platit necelou padesátikorunu, Prima poskytuje svůj obsah bezplatně, zato však s reklamou.

Tipy C

Naše síť partnerských videopůjčoven může potencionálně oslovit až 60 % české internetové populace. Teď je naším prvořadým úkolem zajistit kvalitní knihovnu titulů. Intenzivně jednáme s hollywoodskými studii, TV stanicemi, filmovými producenty a distributory o poskytnutí zajímavých titulů, uvedl v tiskové zprávě Róbert Mitka, výkonný ředitel provozovatele Kinomanie, společnosti Národní broadbandová knihovna.

Projekt Kinomania je dostupný i zájemcům ze Slovenska, najdou ho na internetové adrese www.kinomania.sk. Z českých celoplošných televizí nevyužívá Kinomanie jen veřejnoprávní Česká televize (ČT), která nabízí placené video na internetu vlastní cestou – na stránce www.videopujcov­nact.cz. ČT nyní poskytuje svoje seriály a televizní filmy na internetu za poplatek o týden dřív, než se na ně diváci mohou podívat zdarma na obrazovce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).