Hlavní navigace

Kavčí hory přizpůsobí termíny vypínání ČT 2 olympiádě

26. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
26. 3. 2008

Diváci z jižních Čech a z Ústecka se nemusí bát, že v srpnu kvůli digitalizaci neuvidí Letní olympijské hry v Pekingu vysílané na ČT 2. Informace vyplynula z dnešního jednání Rady České televize (ČT), které měla na svém programu téma digitálního vysílání.

BRAND24

Vedoucí projektu Digitalizace ČT Pavel Hanuš radním řekl: Pokud bychom se s termínem vypínání dostali příliš blízko olympiádě, pozdržíme ho a proběhne až po ní. Finální návrh Technického plánu přechodu (TPP) Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) zatím počítá s tím, že v červenci skončí analogové vysílání Dvojky z jihočeské Kletě a srpnu z ústecké Bukové hory. Částečné vypnutí ČT 2 má podle tohoto návrhu proběhnout už v květnu v Plzni. Podle Pavla Hanuše ale nejsou nyní některé z úvodních termínů TPP kvůli průtahům v jeho schvalování technicky zvládnutelné.

Pokud jde o harmonogram dalšího postupu, tak my jsme přestali říkat termíny. Jsme závislí na vydání TPP. V momentě vydání TPP musí být ČT připravená říct své jasné stanovisko, uvedl vedoucí projektu Digitalizace ČT. Dodal zároveň, že výpadky signálu v důsledku vypínání analogového a zapínání digitálního vysílání chce veřejnoprávní televize omezit na minimum. Předseda Rady ČTÚ hovořil v úterním rozhovoru až o měsíci bez televizního signálu. Něčemu takovému bychom chtěli předejít, řekl Pavel Hanuš na Radě ČT.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).