Hlavní navigace

Kateřina Fričová nevylučuje odchod z České televize

4. 5. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
4. 5. 2010

Programová ředitelka České televize Kateřina Fričová v rozhovoru pro server DigiZone.cz nevyloučila, že opustí ČT, pokud by generální ředitel ČT Jiří Janeček jmenoval do nové funkce ředitele programových okruhů člověka, s nímž by si lidsky nerozuměla. Fričová byla Janečkem pověřena vytvořením projektu programových změn na ČT 2 a od ledna 2011 by se měla pravděpodobně stát šéfkou druhého programu ČT. Její dosavadní funkce koncem roku zanikne.

K TÉMATU: Noví šéfové jednotlivých programů ČT nemusí být definitivní

Zatím nevíme, kdo bude ředitelem programových okruhů ČT. Může to být třeba někdo, s kým si neporozumím, uvedla Fričová pro DigiZone.cz. Šéf programových okruhů by měl být přímým nadřízeným ředitelů jednotlivých programů ČT, tedy i Fričové. Jedním z kandidátů na tuto funkci je současný obchodní ředitel veřejnoprávní televize Robert Kvapil, s nímž si programová ředitelka ČT příliš nerozumí.

ČTĚTE TAKÉ: Česká televize se od dubna výrazně promění. Další změny přijdou v lednu 2011

Ráda říkávám, že když nic jiného, listopad 1989 nám v tomhle přinesl úžasnou svobodu. Dřív, když jste chtěl dělat v této profesi, jste měl velmi úzký výběr. A když vás vyhodili z televize, v Krátkém filmu vás už stejně nevzali, a naopak. Dnes si člověk může říct, že mu něco nevyhovuje, ať už z jakéhokoli důvodu, a odejít jinam. V tom je úžasná svoboda, odpověděla Fričová na otázku, zda by z ČT odešla, kdyby se jejím přímým nadřízeným měl stát někdo, s nímž si nerozumí.

BRAND24

Fričová má stejně jako tři další šéfové projektů změn na jednotlivých programech ČT předložit do 30. června generálnímu řediteli ČT programové vize pro příští rok. Do 30. září mají tyto vize projít vnitřní oponenturou na Kavčích horách a do praxe by měly být uvedeny na přelomu roku. Pan generální ředitel ale říká, že nevylučuje ještě nějaké další přechodové fáze, poznamenala Fričová pro DigiZone.cz.

Plné znění rozhovoru přinese DigiZone.cz zítra. Původně plánovaný termín vydání interview musela redakce změnit kvůli autorizaci textu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).