Hlavní navigace

Kardinál Duka se vrátí na vlny Českého rozhlasu, promlouvat bude na Dvojce

24. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Pravdivé slovo je pro mě jako pro křesťana vyjádřením vztahu k Bohu, ve stejném duchu bych rád vedl dialog s posluchači Českého rozhlasu Dvojky,“ konstatoval Dominik Duka.

K posluchačům Českého rozhlasu bude opět promlouvat kardinál Dominik Duka. Od února se stal členem týmu okruhu Dvojka, konkrétně stálým hostem pořadu Jak to vidí, který si mohou posluchači naladit každý všední den, tedy od pondělí do pátku, a v neděli od 8.30. Doplní tak názory biskupa Václava Malého a prezidenta České křesťanské akademie Tomáše Halíka. Duka měl do konce loňského roku pravidelné sobotní glosy na Českém rozhlasu Radiožurnálu, ale vedení veřejnoprávního média v rámci zavedení nové koncepce pořadů o víře a etice formát zrušilo.

K TÉMATU: Kardinál Duka už nebude promlouvat na Radiožurnálu, jeho glosy končí

BRAND24

Pravdivé slovo je pro mě jako pro křesťana vyjádřením vztahu k Bohu, ve stejném duchu bych rád vedl dialog s posluchači Českého rozhlasu Dvojky, tedy inspirovat korektní diskuzi s úctou k názorovému oponentovi, byť by se mi jeho názor zrovna nezamlouval, uvedl k nástupu do týmu osobností druhého okruhu veřejnoprávního média sám Dominik Duka. V týmu pořadu Zity Senkové se dále objevují například generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan, ředitel Centra pro teoretická studia Univerzity Karlovy a Akademie věd ČR David Storch či novinář a vysokoškolský učitel Břetislav Tureček.

Foto: Český rozhlas

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).