Hlavní navigace

Kanál Nat Geo Wild změnil od dubna vizuál, logo ponechal původní

4. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – Tematická televize celkově vizuál pročistila a přestala používat prvek se zvířaty doplňujícími například nápisy Next nebo Tommorow. Nově se tu objevují grafické linie.

Dokumentární stanice Nat Geo Wild (včetně své HD verze) má od úterý 1. dubna nový vizuál. Z původní grafické výbavy dokumentárního kanálu zůstalo zachováno pouze logo. Divák je nyní už od počátku jednotlivých upoutávek na konkrétní pořady informován o tom, o který konkrétně jde. Název jednotlivých formátů je umístěn vždy do levého dolního rohu obrazovky. Český voice over je k upoutávkám namlouván ženským hlasem, originál je v angličtině mužským. Po celou dobu se v promu téměř neobjevuje žádná grafika, ta je vždy dominantním prvkem až na samotném konci. Grafická výbava je nelokalizovaná.

Tipy C

NEPŘEHLÉDNĚTE: National Geographic u nás vstupuje na pole on-demand služeb, spustí Nat Geo Play

V původním vizuálu se objevovaly například animované průhledy do džungle nebo ostatních části přírody, ve kterých se nacházejí volně žijící zvířata. Právě anglické slovo Wild je po přeložení z originálu možné označit jako divočinu. Logo wild se často skládalo z některých živočichů, převážně drobnějších – například mravenců nebo ptáků. V rámci upoutávek pak stanice Nat Geo Wild používala například plovoucí ryby nebo létající listí pro nápisy Next (následuje), případně Tommorow (zítra). Tyto prvky už nyní neuvidíte, ale objevily se některé nové, například překrývající se linie různých tvarů doplněné opět o zvířectvo různých druhů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).