Hlavní navigace

Kanál CS mini se dočká od roku 2011 významné změny

11. 10. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
11. 10. 2010

Významnou změnu chystá pro diváky a operátory dětského kanálu CS mini provozovatel této stanice, Československá filmová společnost. V rozhovoru pro server Parabola.cz to uvedl její jednatel Leoš Pohl. Bez bližších podrobností konstatoval, že o této novince bude veřejnost informována koncem letošního roku. Při otázce na možné rozšíření vysílacího času sdělil, že se o něm uvažuje.

ČTĚTE TAKÉ: Program Muzika CS a další se představily českým novinářům

Sesterská stanice CS Film by pak měla začít také konkurovat nedávno uvedenému kanálu Doku CS, za kterou stojí slovenský podnikatel Ivan Hronec. V blocích mezi celovečerními filmy zařadíme tematicky zaměřené dokumentární filmy. A to ať již ty, které si získaly mimořádnou oblibu na programu jiných televizí nebo ty, a bude větší část, které poběží v premiéře, řekl Leoš Pohl, který se zmínil také o tom, že se na jeho kanálech začnou objevovat hudební pořady.

K TÉMATU: Kino CS v satelitním Skylinku naladí od října jen diváci s MPEG-4 přijímači

Pohl se v rozhovoru poměrně kriticky pustil právě do konkurenčních projektů Hronce, jenž působí pod hlavičkou CS TV, především pak kanálu Kino CS. Z interview vyplývá, že z jeho spuštění příliš velkou radost nemá. Kritizuje především období, kdy slovenský podnikatel přejmenoval Nostaligii na Kino CS a dal tak základ skupině CS TV. Připadá mi to jako by se chtěl vézt na naší tradici. Nelíbí se mi to, ale umím s tím žít a hlavně bojovat, konstatoval jednatel CS Filmu.

BRAND24

K TÉMATU: Hudební televize Muzika CS vstoupila na satelit Astra 23,5 stupně východně

Kritiky nezůstal ušetřený ani další Hroncův projekt, nová hudební stanice Muzika CS. Myslím, že divákům se brzy omrzí těch pár českých a slovenských písniček na Muzika CS a dá přednost například Retro Music Television. Hudební kanál má svoje zákonitosti, které se hodně liší od filmového kanálu, mj. např. množstvím hudebních klipů v databázi a jejich programováním. Domnívám se, že naše diváky budeme umět v blízké době něčím určitě kvalitnějším příjemně překvapit, řekl Parabole Leoš Pohl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).