Hlavní navigace

Satelitní kanál CNBC odvysílal poslední díl show, která inspirovala Jana Krause

8. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 6. 2009

Evropská mutace satelitní televize CNBC přes víkend odvysílala poslední díl The Tonight Show s legendárním hercem a komikem Jayem Lenem, který tuto show opouští po 17 letech. Projekt bude pokračovat s jiným hostitelem, nicméně Leno na obrazovkách zůstane a bude mít k dispozici exkluzivní čas 22.00, ve kterém dosud běžely seriály. Jeho nová show od září by se měla jmenovat The Jay Leno Show. Nástupcem v jeho předchozím pořadu bude Conan O’Brien.

The Tonight Show je nejstarší a nejsledovanější satirickou talkshow v USA. Diváci ji mohou sledovat již od roku 1954. Za 55 let se v této show vystřídali slavní moderátoři jako Steve Allen, Jack Paar či Johnny Carson. Jay Leno nahradil posledního jmenovaného v roce 1992. Posléze dokázal překonat všechny, když letos vyzpovídal amerického prezidenta Baracka Obamu, který byl vůbec prvním prezidentem v noční show ve funkci. Legendární hláškou se stala otázka, jak skvělé je letět v Air Force One (How cool is it to fly the Air Force One?) Až dosud navštěvovali noční vysílání amerických televizí pouze prezidentští kandidáti.

BRAND24

V rozlučkovém pořadu si Leno podle agentury ČTK zavtipkoval, jak se časy mění: když jsem začínal, měl jsem vlasy černé a prezident byl bílý. Tento díl přitáhl rekordní počet diváků – v pátek 29. května jej v premiéře na americké televizi NBC hlédlo 11,9 milionu diváků.

Formátem The Tonight Show se v Česku inspiroval i herec a moderátor Jan Kraus, který podle tohoto vzoru vysílá úspěšnou páteční talkshow Uvolněte se, prosím.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).