Hlavní navigace

Kalistová potřetí zvolena předsedkyní RRTV, místopředsedy jsou Bouška a Foltán

30. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nové vedení si Rada pro rozhlasové a televizní vysílání zvolila na dva roky, Kateřina Kalistová je její předsedkyní od roku 2009. Funkci obhájila již předloni.

Předsedkyní Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) zůstane nejméně do roku 2015 její současná šéfka Kateřina Kalistová. Na svém aktuálním zasedání o tom rozhodli radní. „S platností od 28. května 2013 Rada zvolila svou předsedkyní JUDr. Kateřinu Kalistovou, místopředsedy byli zvoleni Mgr. Milan Bouška a JUDr. Pavel Foltán,“ uvedla Rada v oficiální tiskové zprávě. Kalistová je předsedkyní od roku 2009, funkci již jednou obhájila v roce 2011. Předsedu a místopředsedy si radní volí na dva roky.

BRAND24

K TÉMATU: Kateřina Kalistová zůstane předsedkyní RRTV do roku 2013, obhájila funkci

Kalistová byla do RRTV nominována opoziční ČSSD, místopředsedové Bouška a Foltán jsou nominanty ODS, nejsilnější vládní strany. Členy „velké“ mediální rady volí Poslanecká sněmovna, kandidáty navrhují jednotlivé parlamentní strany.


Foto: archiv DigiZone.cz

Kateřina Kalistová vede Radu pro rozhlasové a televizní vysílání od června 2009. Předtím byla náměstkyní ministra kultury za ČSSD. Ve straně neúspěšně kandidovala na místopředsedkyni.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).