Hlavní navigace

Kabelovka UPC si otevřela prostor pro rozšíření nabídky, jeden kanál vyřadila

18. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Operátor „pročistil“ programové pozice Rezerva v rozhlasové nabídce. Na místě dnes již neexistující stanice Fun One Station se objevil původně pouze středočeský Bonton.

Celkem deset programových pozic označených v různých obměnách jako „Rezerva“ má nyní po včerejším rozšíření nabídky ve své sítí největší kabelový operátor, společnost UPC Česká republika. Jde o pozice, které jsou předpřipraveny do budoucna jak pro rozšíření programů ve standardním, tak i vysokém rozlišení (HDTV). Pozice určené pro stanice z druhé kategorie jsou doplněny přídomkem HD. Vedle Rezervy 1 HD a Rezervy 2 HD se tu nově objevila Rezerva 3 HD a Rezerva 4 HD. Na konec seznamu se zároveň přesunuly kanály CNBC Europe a Euronews umístěné původně mezi zpravodajské stanice.

Tipy C

K TÉMATU: Kabelová televize UPC bude cílit nově na Asiaty, přidá i korejskou KBS World HD

Významnou změnou, kterou největší kabelový operátor dopředu neavizoval a ani ji nijak nekomunikoval, je vyřazení stanice HD+ ve standardním rozlišení. Tento krok potvrdil serveru DigiZone.cz mluvčí společnosti David Frodl. HD+ tak zůstává v nabídce už pouze ve vysokém rozlišení. Kromě klasického vysílání mají na programové pozici tohoto kanálu zákazníci UPC k dispozici také hybridní vysílání HbbTV, jehož dodavatelem je společnost SAT Plus. K zobrazení doplňkových informací je však zapotřebí televizor, případně set-top-box s podporou tohoto standardu. Stanice HD+ je umístěna i do DVB-T nabídky operátora.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).