Hlavní navigace

K hybridnímu vysílání Primy by se mohli dostat i Slováci, Prima ho chce mít na satelitu

18. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Na zpřístupnění této služby pracujeme. Největším problémem je to, že současné set-top-boxy ve velké většině nepodporují standard HbbTV,“ myslí si šéf nových médií FTV Prima.

Hybridní vysílání televize Prima, která je zatím poslední stanicí, jež svým divákům technologii zpřístupnila, by se mohlo objevit i na satelitu, konkrétně na družici Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně. Serveru Živé.skto potvrdil šéf nových médií FTV Prima Daniel Grunt. Archiv Prima Play, vylepšeného programového průvodce (EPG) a příležitostné reklamní aplikace by tak mohli využívat nejen diváci v České republice prostřednictvím DVB-T a kabelových sítí, ale i zájemci na Slovensku. Signál ze satelitu Astra má totiž bezproblémové pokrytí (nejen) střední Evropy.

BRAND24

K TÉMATU: Automobilka BMW propaguje skrze hybridní vysílání Primy svůj luxusní vůz

Na zpřístupnění této služby pracujeme. Největším problémem je to, že současné set-top-boxy ve velké většině nepodporují standard HbbTV, uvedl pro Živé.sk Grunt, který své vyjádření pravděpodobně myslel v tom duchu, že satelitní distribuce na pozici 23,5 stupně východně je spjatá zejména s operátorem Skylink. Ten sází zejména na certifikované boxy. U většiny televizorů je dnes HbbTV naprosto běžnou součástí. Pro Slováky je pochopitelně snaha českých stanic atraktivní. U našich východních sousedů nabízí veřejnoprávní RTVS pouhé tři aplikace a komerční Markíza se k nasazení technologie teprve chystá.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).