Hlavní navigace

JOJ Family dnes startuje, přiblížila nám své záměry

5. 9. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Nová televize JOJ Family zahájí vysílání dnes v 16 hodin pořadem Soudní síň. Atraktivní může být pro české diváky hlavně novou řadou pořadu Česko Slovensko má talent.

Dostupná je 95,5 procenta populace v pozemním multiplexu 4, který provozuje firma Digital Broadcasting. Podle společnosti Axocom, která stanici zajišťuje distribuci, by měla být stanice dostupná v základních nabídkách kabelových, satelitních a IPTV operátorů. Zákazníci UPC a O2 se dočkají HD verze, kanál by se měl objevit i u satelitního Skylinku, Nej TV, Smart Comp, Telly CE a jednání o zařazení dále pokračují.

PSALI JSME: JOJ Family bude částečně kopií hlavní JOJky, některé původní seriály odvysílá v češtině

JOJ Family představila smyčku, vysílá v Multiplexu 4

Hlavní kanál JOJ mizí z nabídky UPC, u ostatních zatím zůstává

Na naše otázky odpovídala PR manažerka skupiny JOJ Miroslava Klempová a vedoucí oddělení akvizic Peter Sirovec.

Proč se skupina JOJ rozhodla své formáty nadabovat do češtiny? V licenci máte jazyk slovenský, a tak je úplně v pořádku tituly vysílat v původním zvukovém provedení. Nadabují se slovenští herci do češtiny sami? V jakém studiu dabing vznikne?

MK: Program JOJ Family bude z části v původním slovenském anebo českém znění a z části v českém dabingu. Snažíme se tak vyjít vstříc českým divákům a ty programy, u kterých to bude možné, budeme vysílat v češtině.

Netluče se licence pořadu Soudní síň s licencí, kterou má Barrandov TV studio na svůj pořad Soudkyně Barbara, případně Nejvyšší soud?

MK: Súdna sieň/Soudní síň je pořad TV JOJ, který televize vysílá už téměř osm let. Pořad jsme vyráběli i pro skupinu Barrandov, spolupráce byla již ukončená. Jelikož pořad je jedním z našich nejdéle vysílaných a nejoblíbenějších titulů, nebude chybět ani ve vysílání JOJ Family. V Soudní síni divákům nabídneme kombinaci slovenských i premiérových českých případů.

Proč se nevysílá pořad Československo má talent souběžně s hlavní JOJ a slovenští diváci tak uvidí nové díly dříve?

PS: V případě našeho strategického projektu ČSMT jsme zvolili u castingových kol částečně jiné nastavení než na Slovensku. Živé přenosy budeme vysílat souběžně na hlavní JOJ a JOJ Family.

Kdy se nejdříve objeví ve vysílání stanice JOJ Family akviziční tituly? Budou slovensky, nebo česky? Pokud česky, bude dál využíváno studio Brněnské soukromé televize pro účely dabingu, nebo se uvažuje i o jiném? Jako akviziční tituly by se nabízelo vyjednat s ITV licenci k formátu Britský X Factor a „Planet's Got Talent“ také pro české území.

PS: JOJ Family je televize určená pro český trh. Tím pádem sledujeme české konkurenční prostředí a i naše struktura ho bude reflektovat. JOJ Family bude v budoucnu určitě nabízet i akvizice, budou však sloužit jen jako doplněk k naší původní tvorbě.

A můžete být konkrétnější? Uvažuje se například o zahraničních talentových show i pro české diváky?

PS: Jak jsem již zmiňoval, akvizice jsou ve stádiu řešení a je předčasné nyní hovořit o konkrétních titulech. Hned jak budou konkrétní akviziční tituly známé, budeme o nich informovat. Mohu vám ale slíbit, že některé určitě budou.

Na českém území je zvykem vysílat tituly celé, bude to tak i v případě JOJ Family, anebo bude uplatňován stejný model neuvádění závěrečného creditu jako na JOJ, PLUS, WAU?

MK: Na JOJ Family bude v případě závěrečných kreditů (titulků, pozn. redakce) uplatňovaný totožný model, který je zažitý na našich slovenských stanicích. U původních i licencovaných formátů máme tento systém řádně smluvně dohodnut v rámci autorských práv.

Kdo bude mluvit upoutávky na stanici JOJ Family? Také Tomáš Racek jako v případě JOJ Cinema?

MK: Ano, upoutávky na JOJ Family budou namlouvané Tomášem Rackem, který bude stejně jako na JOJ Cinema staničním hlasem JOJ Family.

Logo se spirálou je již konečné? Pokud ano, nebojíte se o tahanici se skupinou Nova o „spirálu“, jako se tak stalo v případě JOJ Cinema?

MK: Logo je již konečné.

BRAND24

Znamená tedy krok se stanicí JOJ Family povinnost pro operátory v České republice vypnout kanály JOJ, PLUS a WAU pro české diváky?

MK: O vypnutí TV JOJ v České republice jednáme s českými operátory, přičemž jim jako alternativu nabízíme JOJ Family. Tento krok je součástí naší snahy o zrušení nelegálního šíření televizí i na českém území.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se dlouhodobě zajímá o film a televizní vysílání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).