Hlavní navigace

Jižní Korea vypne analog v roce 2012

10. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 3. 2008

Všichni jihokorejští vysilatelé musí 31. prosince 2012 zastavit šíření analogového televizního vysílání. Jižní Korea přijala zákon, který stanovuje definitivní termín přechodu z analogového na digitální televizní vysílání. Původně měli ale jihokorejští diváci o analog přijít již před dvěma lety.

Ministerstvo informací a komunikací a Korejská vysílací komise totiž původně navrhovaly, aby k přechodu na digitální vysílání došlo již v roce 2006. Ministerstvo společně s komisí svůj návrh obhajovali především ekonomickými důvody. Přechod na digitální vysílání s sebou kromě rozšíření programové nabídky přinese i vytvoření nových trhů. A tím bude mít vypnutí analogového vysílání i pozitivní ekonomické důsledky pro celou zemi.

Vláda chce nízkopříjmovým domácnostem na nákup digitálního přijímače přispět. Na finanční podporu domácností plánuje Jižní Korea vynaložit 42 milionů eur.

BRAND24

V současnosti je podle údajů ministerstva informací a komunikací na příjem digitálního televizního vysílání připraveno jen 31,8 % televizorů v jihokorejských domácnostech. Přestože počet prodaných digitálních přijímačů nebo televizorů se zabudovaným digitálním tunerem roste, stále se prodá velmi mnoho analogových televizorů. Podle ministerstva za tím stojí především jejich nízká cena. V loňském roce se prodalo 810 tisíc analogových a 1,47 milionu digitálních televizorů.

Zdroj: Broadband TV News

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).