Hlavní navigace

Jihočeská televize Gimi obnovila vysílání v kabelovce Elsat

2. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 9. 2008

Českobudějovická regionální televize Gimi, předchůdce analogového regionálního programu RTA Jižní Čechy, který sdílí kmitočty s televizí Prima, obnovila v pondělí 1. září vysílání v kabelových rozvodech společnosti Elsat. Metropolitní TV Gimi však nemá s RTA Jižní Čechy nic společného kromě původního názvu a někdejšího majitele Ivo Brabce.

BRAND24

Do analogové televizní nabídky Elsat byl od 1. 9. 2008 zařazen nový český metropolitní kanál TV Gimi. Jedná se o lokální kulturně-informační televizní program s informacemi o dění v Českých Budějovicích a okolí a v Jihočeském kraji, uvedl kabelový operátor na svých internetových stránkách. TV Gimi vysílá na kanálu SE 19, frekvenci 287,25 MHz pro zákazníky Elsatu v Českých Budějovicích, Českém Krumlově, Písku, Vimperku, Týnu nad Vltavou, Trhových Svinech a Kaplici.

Licenci pro kabelové vysílání získala TV Gimi letos v dubnu. Původně však žádala o kombinovanou licenci pro zemské digitální a kabelové vysílání. Stala se tak vůbec první společností, která využila novely zákona o rozhlasovém a televizním vysílání, platné od letošního ledna, která umožňuje všem zájemcům žádat o licenci pro zemské digitální televizní vysílání. Zahájit takové vysílání ale lze podle zákona až po úplném vypnutí analogového vysílání v České republice, tedy v roce 2012.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).