Hlavní navigace

Jihlavská Javořice už je připravena na digitální vysílání

11. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
11. 6. 2009

Jihlavský vysílač Javořice je již od včerejší půl osmé večerní připraven na digitální vysílání. Serveru DigiZone.cz tuto informaci sdělila tisková mluvčí Českých Radiokomunikací Marie Fianová. Výměna dopadla na výbornou, pochválila si Fianová. Vrtulník Kamov Ka-32, který výměnu antény prováděl, dorazil na místo určení přibližně ve čtvrt na tři odpoledne a operace začala cca ve 14:55.

Stará anténa byla snesena na třikrát, nová vynesena na čtyřikrát, celkem tedy šlo o sedm letů. Anténa má podobnou konstrukci jako ta na Krašovu u Plzně, od Žižkova (Praha) je však odlišná. V současné době ještě vysílá Javořice analogově, ale digitální vysílání na ní bude zahájeno již koncem tohoto měsíce. Půjde o veřejnoprávní multiplex 1, později zde budou moci šířit svůj signál také sítě 2 a 3. Dnes mají piloti vrtulníku Kamov Ka-32 přestávku a ve své práci by měli pokračovat v pátek na libereckém Ještědu.

TIP: Vyfoťte výměnu antény na Javořici a Ještědu a vyhrajte set-top-box!

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).