Hlavní navigace

Ještěd zachováme i po vypnutí analogu, slibují Radiokomunikace

8. 8. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
8. 8. 2007

Vysílač na Ještědu by měl zůstat zachovaný i po přechodu na zemské digitální vysílání. Zástupcům Libereckého kraje i města Liberec to slíbily České radiokomunikace, které z Ještědu zajišťují analogové rozhlasové a televizní vysílání. Kraj i město chtějí zachovat vysílač v takovém stavu, v jakém funguje nyní, tedy i se všemi interiéry. Není ovšem jasné, kdo bude tento projekt financovat.

BRAND24

Radiokomunikace na ně chtějí získat peníze z takzvaných norských fondů, zatím nevíme, jak jednání dopadla, řekl agentuře ČTK náměstek hejtmana Libereckého kraje Antonín Schäfr. Operátor už slíbil, že nabídne pronájem restaurace a hotelu na Ještědu městu nebo kraji za symbolickou částku. Sám se o ně starat nechce.

Radiokomunikace považují Ještěd i po přechodu na digitální vysílání za svůj strategický televizní a rozhlasový vysílač. V této lokalitě je mezinárodně zkoordinováno celkem osm kmitočtů, řekla Libereckému deníku generální ředitelka společnosti Jane Hannah. Komunikační společnost ho bude využívat i v budoucnu pro pokrytí členitého území Libereckého kraje, i když ne jako primární vysílač.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).