Hlavní navigace

Je Nora Mojsejová to pravé ořechové pro české diváky?

6. 3. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
Tuhle otázku si kladu od chvíle, kdy televize Prima oznámila, že společně se slovenskou Jojkou připravila novou česko-slovenskou soutěž Šéfka a do hlavní role přísné manažerky obsadila Noru Mojsejovou, kontroverzní „celebritu“ z Košic. Mojsejová je hodně známá na Slovensku, loni přitáhla k obrazovkám Jojky diváky kuchařské show Kapr na dortu (kterou vysílala i Prima pod názvem Čápi na máku), ovšem v Česku to s ní tak slavné nebylo. A nemusí být: navzdory snahám bulvárních deníků i časopisů.

Kde se vůbec vzala Nora Mojsejová? Mediálně se poprvé proslavila v roce 2004, kdy společně se svým mužem Braněm vystupovala v ústřední roli porotců nové původní reality show slovenské televize Markíza Mojsejovci. Skupinka soutěžících obývala jejich pozemek v Košicích a plnila úkoly kontrovezního páru. Sledovanost byla enormní, ale už tehdy začaly problémy s Nořinou „proříznutou“ pusou. Byla příliš sprostá, což neuniklo slovenské Radě pro vysílání. Když se Markíza pokusila Mojsejovou krotit, ukončila s ní spolupráci a obrátila se na konkurenční televizi Joj, kde má vlastní pořad Co na to Mojsejovci?

Koncem loňského léta se Mojsejovci objevili ve zmíněném Kaprovi na dotru, respektive první řadě Čápů s mákem. Tehdy se s kontroverzní a hubatou Norou Mojsejovou mohli poprvé setkat na Primě i čeští diváci. Nedá se říct, že by je zaujala tolik jako Slováky na Jojce. Čechům totiž tahle obtloustlá sprostá žena za zenitem mnoho neříkala. Jediné, čím mohla zaujmout, byly její vypípávané nadávky. Oč však byly sáhodlouhé monology Nory Mojsejové zajímavé pro diváky slovenské Jojky, o to nudněji působily na diváky české Primy.

BRAND24

Nyní je Nora Mojsejová hlavní postavou úplně nové soutěže Šéfka (začíná dnes ve 20 hodin na Primě a Jojce), která vychází z licence populární americké The Apprentice, známé jako „soutěž Donalda Trumpa“ a dostává prostor ve vůbec nejsledovanější vysílacím čase – v neděli od 20 hodin. Je to velká sázka do loterie, zvlášť na českém trhu. Na Slovensku, kde se bude odehrávat většina děje Šéfky a soutěžící se utkají o pozici manažera Mojsejové firmy v Bratislavě, by to zas tak velké riziko být nemělo. U nás ano.

Šéfka - inzerát televize Joj

Určitým varováním mohou být první castingové díly druhé řady Česko Slovenské SuperStar na Nově. Velký prostor v nich totiž měla klání ze Slovenska, a v roli slovenské moderátorky se poprvé objevila zpěvačka Tina, v Česku téměř neznámá. A tak zatímco na Slovensku se SuperStar drží dost vysoko (i když dřívější sledovanosti nedosahuje), v Česku zcela propadla. Stejný efekt nyní hrozí Šéfce na Primě. Bylo by opravdu paradoxní, kdyby dvě největší české komerční televize v nedělním prime time pohořely s česko-slovenským formátem, zatímco jejich slovenští partneři budou úspěšní.

Kolik diváků (starších 15 let) bude mít první díl Šéfky na Primě?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).